Hampa är en av världens absolut bästa ekologiska resurser - En enda växt som kan nyttjas inom över 50 000 olika användningsområden dec 17, 2018

Vad är hampa?

Hampa är en av världens absolut bästa ekologiska resurser – En enda växt som kan nyttjas inom över 50 000 olika användningsområden. Allt ifrån bränsle, plast (som är starkare än stål!), betong, fibrer, en uppsjö av mat och kosttillskott.

Hampa är motsatsen till Cannabis/Marijuana – Trots att de båda tillhör samma familj Cannabis Sativa L. vars latinska namn gavs av de Svenska botanikern Karl Von Linné,  så är det stor skillnad mellan dem båda. Hampa även kallat industrihampa har odlats i tusentals år för industriella ändamål. De kan bli upp till 6 meter höga och uppskattas för dess fantastiska fiber, fröer och blommor. Tillskillnad från dess motsats som så innehåller Industrihampa minimala mängder av THC (den komponent i cannabis som gör människor berusade), medan den har stora mängder av CBD. Ett ämne som uppmärksammats över allt. Inte minst på grund av att CBD/Hampa Produkter som tillverkas innehåller ämnet

Det går inte att bli hög på hampa – för att få vara en tillåten sort att odla i Sverige och resten av EU får hampan ej ha en THC halt på över 0,2% vilket gör det praktiskt omöjligt att bli hög på hampan.

Hampa är lagligt – Hampa är reglerat via EU och den myndighet som har hand om hampaodling i Sverige är Jordbruksverket. Faktum är att Sverige haft en lång tradition av att odla hampa, och under 2:a världskriget gavs statligt stöd för att odla hampa. Numera är den Svenska hampaindustrin tillbaka och växer så det knakar. Ingen annan växt har sådan stor ekologisk likaså ekonomiskt potential som hampan. Den kan förse oss med allt vi behöver, den växer i princip i alla jordar och bidrar till mycket gott i världen.

Här på hampabloggen.se kommer vi vart efter tiden upptäckta allt fler användningsområden av hampa, om du själv arbetar med något intressant, eller har ett bra tips. Tveka inte att kontakta oss!

När jag var 14 bestämde jag mig för att dedikera mitt liv till hampa. Att lära mig allt jag kan om denna växt och att dela med mig av denna kunskap.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments