Livstil & Hälsa

Allmänna tips för att må lite bättre

25 februari, 2016

author:

Allmänna tips för att må lite bättre

Många bäckar små, nedan är lite enkla tips för att få ett lite bättre liv, vissa tips kan te sig relevanta, medan andra inte. Det är helt upp till dig vad du väljer att ta till dig! 🙂 

Träna! Ett av de absolut äldsta tricken i boken. Människan historiskt alltid uträttat fysiskt krävande arbete, men med moderna bekvämligheter har människan kraftigt begränsat sin fysiska aktivitet vilket kan leda till hälsoproblem inklusive försämrad sömn. Genom att träna/motionera regelbundet mår du inte bara bättre, utan du sover förmodligen bättre också!

Bojkotta Datorskärmen och andra ljuskällor på kvällen!
blått skärmljus

Skärmarna avger även ett s.k. blått-ljus vilket rubbar sömnrytmen och produktionen av melatonin (ett sömnhormon). Något som gör det svårare att sova.

Genom att begränsa sitt intag av skärmar och sociala medier några timmar innan läggdags blir det ofta enklare att somna. Att dessutom inte låta telefonen befinna sig i sovrummet är en annan god vana som förespråkas allt mer.

Skala bort onyttiga vanor!

Här nedan är konkreta tips utan större motiveringar.

  • Ät mer vegetariskt och hälsosam mat – Med tanke på vad som finns i billigt kött gör man både planeten, sin kropp och själv en tjänst genom att äta mer vegetariskt.
  • Ät nyttigare – Satsa på kvalitets produkter utefter ekonomika förutsättningar.
  • Sista tipset – Läs inte tidningen eller kolla på nyhetesprogram på morgonen,  ofta påverkar morgonen hur hela ens dag kommer utspela sig.  Därför är det rent utav självdestruktivt att läsa om misär och elände i tidningen – vilket tyvärr är det enda de tenderar att rapporterar.

Vad får dig att må bättre?

När jag var 14 bestämde jag mig för att dedikera mitt liv till hampa. Att lära mig allt jag kan om denna växt och att dela med mig av denna kunskap.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of