Nyheter

EU-Valet & Otto Larsson (PP) ”Jag stöttar den svenska hampaindustrin”

Den 26e Maj är det EU-val och en av kandidaterna som fått stort stöd är Otto Larsson från Piratpartiet som har kampanjat för cannabis och där med även för industrihampa. maj 24, 2019

EU-Valet & Otto Larsson (PP) ”Jag stöttar den svenska hampaindustrin”

Den 26e Maj är det EU-val och en av kandidaterna som fått stort stöd är Otto Larsson från Piratpartiet som kampanjar för cannabis och där med även för industrihampa då de tillhör samma släkte.

Sverige behöver människor på politikernivå som bidrar till att våra röster blir hörda. Piratpartiet kämpar dessutom för ett fritt internet, vilket är en av grundpelarna till att hampa återigen börjar träda fram i ljuset efter åratal av motarbetande från ”diverse industrier” (det finns gott om dokumentärer, böcker osv. som behandlar detta även om berättelsen kommer dyka upp på bloggen så småningom.)

Nedan är ett utalande från Otto och även information om hur du kan hjälpa till och bidra till förändring!

Sprid gärna vidare informationen till de i din närhet och engagera människor i att gå och rösta nu på söndag!


Hej,
Mitt namn är Otto Larsson och jag står på plats #5 på Piratpartiets lista i EU-valet den 26e maj 2019. Mitt mål är att bidra till att skapa en hållbar CBD- och hampaindustri i Sverige.

I rådande läge riskerar stora delar av industrin att försvinna på grund av situationen med “novel food” (se faktaruta). Jag kommer aktivt arbeta för att hampa och dess tillhörande produkter ska få fortsätta att vara en del av samhället. Det finns idag en fungerande CBD- och hampaindustri som förser människor med jobb och varor och som därmed utgör en försörjning för många.

Idag är det inte många som är medvetna om den enorma potential för samhällsnytta som hampaplantan besitter. Denna växt ger oss möjligheter att förändra samhället till det bättre och hjälper  oss att skapa en ekonomisk och ekologisk hållbarhet som ger drivkraft till de svenska industrierna, men också samhällsfunktioner så som vård och omsorg. Möjligheterna är oändliga med hjälp av denna mångsidiga växt.

Ett samhälles främsta plikt är att se till sina medborgares behov. Att förse folket med möjligheter till ett bra liv. Det är av denna anledning som Sverige, i likhet med övriga världen aktivt bör arbeta med att etablera en hållbar hampaindustri.

Vi lever i en tid då CBD- och hampaindustrin blommar i resten av världen, det är dags att ge den svenska ekonomin en välbehövlig chans att återhämta sig och växa med hjälp av hampa.

Otto, Vad kan jag göra för att hjälpa till?

Gå och rösta! Genom att lägga din röst på mig ger du mig en chans att driva denna fråga på europanivå och aktivt arbeta för cannabisens och samhällets goda. Utöver det så behöver jag all hjälp jag kan få.

  • Prata med dina vänner, grannar, främlingar på gatan – varje röst räknas
  • Hjälp till att sprida medvetenhet kring denna kampanj. Dela detta meddelande vidare, använd hashtaggen #ottotilleu och få människor att rösta
  • Är du “influencer” – gör din röst hörd och använd #hashtaggen så gör vi det här tillsammans!

Men jag har redan röstat, vad gör jag då?

Du kan alltid omrösta, bege dig till vallokalen den 26’e maj och prata med personalen om att du vill ändra din röst. Glöm inte att ta med giltig ID-Handling.

Vi kan göra detta, men bara tillsammans.
/Otto


Om Novel-food & hampa:

2019 infogades hampaprodukter innehållandes cannabinoider i novel food katalogen inom EU. Detta har inneburit förödande konsekvenser för många av de företag som är aktiva inom hampa & CBD industrin, likaså riskerar tusentals konsumenter att råka illa ut.

Matprodukter anses vara Novel food om de inte konsumeras i EU i någon betydande grad före maj 1997. Produkter klassade som novel food är endast en rekommendation och har ingen juridisk kraft, utan bidrar endast med riktlinjer för länder. Detta har i praktiken inneburit att många företag fått sina verksamheter nedstängda, eller fått starka direktiv om att göra så.

Trots att Europeiska Industrihampaförbundet (EIHA) bemött (Länk) detta beslut om att klassificera produkter innehållande cannabinoider från hampa som novel food så har klassningen inte ändrats.

Just nu pågår en stor process för att reda ut situationen.

Om du inte har röstat än – gör det!

Peace

När jag var 14 bestämde jag mig för att dedikera mitt liv till hampa. Att lära mig allt jag kan om denna växt och att dela med mig av denna kunskap.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments