Hampa Information & Kunskap

Cannabinoider och kognitiv förmåga

Ett antal nyligen publicerade studier startades för att fastställa effekterna av cannabis hos patienter med bipolär sjukdom och fynden är tankeväckande. okt 2, 2017

Cannabinoider och kognitiv förmåga

Ett antal nyligen publicerade studier startades för att fastställa effekterna av cannabis hos patienter med bipolär sjukdom och fynden är tankeväckande.

År 2010, så publicerade forskare på Oslo universitet en studie som genomfördes på 133 bipolära patienten. Vad de upptäckte var att patienter som använde cannabis regelbundet presterade faktiskt bättre än icke-användarna på tester gällande  förbättring i uppmärksamhet, exekutiva funktioner, verbal förmåga, logistisk minne-lärande, och logiskt minne-ihågkommande. Författaren  fastställde att marijuana användning var associerad med ”statistiskt signifikant”.


En annan studie, publicerades är 2012 av forskare vid Zucker Hillside Hospital i New York , regelbundna cannabis bruk var kopplat till  högre nivåer av uppmärksamhet, bearbetning hastighet och minne bland de 200 bipolära patienter som forskarna följt över en 9 år span. Även om dessa studier tyder på att cannabis bruk kanske förbättrar kognitiva förmågor hos de med bipolär sjukdom.


En studie publicerad år 2009 att bipolära patienter som använde cannabis uppvisade mindre behandlings komplikationer och dessutom hög nivåer av sjukdom svårighetsgrad, mani och psykos, även om data endast samlats in under en 12 månaders period. Intressant nog fann studien också att medan cannabisanvändare var mindre benägna att ha en relation och var mindre nöjda med livet i allmänhet, var de fortfarande mer engagerade i sociala aktiviteter än icke-användare. Vidare identifierade studien inga signifikanta skillnader mellan cannabis och självständigt boende eller arbetshandikapp.


Har du egen erfarenhet alternativ någon nyttig info? Kommentera eller kontakta hampabloggen.se.

Följande text skall ej på något som helst vis förknippas med medicinsk rådgivning. Vid frågor vänd dig till en professionell vårdgivare. Syftet med denna typ av text är att ge människor möjlighet att få inblick kring cannabinoider och forskning.

 

 

När jag var 14 bestämde jag mig för att dedikera mitt liv till hampa. Att lära mig allt jag kan om denna växt och att dela med mig av denna kunskap.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments