Berättelser Hälsa Hampa

Bo fick mer energi med hampafrön

I den här artikel delar Bo Nilsson med sig om hur han fick ny energi efter att han börjat äta hampafrö. Fröet från hampaplantan är en av naturens mest kompletta näringskällor för människan, fyllt med fibrer, protein och andra näringsämnen. okt 25, 2017

Bo fick mer energi med hampafrön

Fröet från hampaplantan är en av naturens mest kompletta näringskällor för människan, fyllt med fibrer, protein och andra näringsämnen. I den här artikel delar Bo Nilsson med sig om hur han fick ny energi efter att han börjat äta hampafrö.

Bo är en 54-årig skåning som i många års tid jobbat inom stålkonstruktion. I över 15 års tid jobbade Bo extremt mycket, han hade sällan mer en än veckas semester om året och ofta 6-7 dagars arbetsveckor.
– Jag var alltid trött, så fort jag kom upp på mitt kontor och satte mig i stolen somnade jag nästan alltid.

Innan Bo hittade hampan var han konstant trött, numera är situationen annorlunda.

Stressen eskalerade

2009 blev Bo arbetsledare och hade då hand om 50-60 personer, tiden gick och arbetsbördan växte medan tempot fortsatte att vara högt. I september 2015 kände sig Bo inte som vanligt, han mådde inte bra och kom knappt utanför dörren på 4 månader.
–Det gick inte att fokusera, tänka klart eller hålla ordning på någonting. Från att ha varit en arbetsledare som hade koll på allt, klarade jag ingenting längre.
Bo berättar hur han knappt orkade träffa människor, grät hela tiden och kände sig ur fullständigt ur balans.

När Bo börjande använda Facebook under sensommaren 2016 kom han i kontakt med Stefan Johansson, en person som har många års erfarenhet av att samla fakta om hampa och dess olika användningsområden. Det var han som tipsade om hampafrön.
– Jag började läsa hans inlägg om hampafrön och tänkte att om det fanns så mycket positivt med hampa, gäller det säkert även för fröna. Så jag beställde några kilo och hoppades på det bästa, berättar Bo.

Till en början tog han 6 matskedar om dagen*. Bo kände hur hans mage aktiverades direkt, men efter en tid anpassade sig kroppen och magen hamnade i bättre balans. Efter 3-4 veckor skedde något ytterligare, Bo började känna sig mer energifylld, särskilt under kvällarna.
– Jag kände knappt igen mig själv och undrade om det verkligen kunde vara hampafröna, berättar Bo med entusiasm i rösten.

Idag har Bo mer energi som han använder till att motionera och pyssla om i trädgården.

Mer energi

Eftersom han har mer energi, kan han aktivera sig istället för att somna framför TVn. Nu brukar han fixa runt huset och promenera och har även tappat i vikt.
Utifrån Bos egna erfarenhet krävs det att man äter fröna kontinuerligt. För att de ska bidra till kroppens balans och funktion. Han själv äter dem så snart han kan på morgonen och har en väloljad rutin, men visst har det hänt att han missat någon dag här och där.
– Jag känner flera som har testat hampafrön men inte ätit det regelbundet – de märker ingenting, säger han.

*Numera numera äter han 3-4 msk om dagen.

Hampafrön

Om Hampafrön:

  • Hög koncentration av fettsyrorna omega-3 och omega-6
  • Innehåller alla essentiella aminosyror (byggstenar för protein)
  • Förser kroppen mineraler och vitaminer, bland annat vitamin A och D
  • Innehåller hela 30 % protein
  • Bra ersättning för nötallergiker

Syftet med denna typ av artikel är att ge personer möjligheter att göra sin röst hörd. Alla människor har unika förutsättningar och påverkas olika. Det som yttras i dessa sammanhang är därmed baserade på individuella personers erfarenheter.

När jag var 14 bestämde jag mig för att dedikera mitt liv till hampa. Att lära mig allt jag kan om denna växt och att dela med mig av denna kunskap.
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Hampafrön kan med fördel användas inom hälsokost, tack vare dess höga innehåll av nyttiga fetter, protein och mineraler. […]