Hampa

Att dedikera sitt liv till hampa

När jag var 9 år gammal kom ett gäng skogshuggare och skövlade stora delar av vår älskade skog som alla barn lekte i. Det blev startskott för mit nya liv. okt 23, 2017

Att dedikera sitt liv till hampa

När jag var 9 år gammal kom ett gäng skogshuggare och skövlade stora delar av vår älskade skog som alla barn lekte i. När ljudet från motorsågarnas muller ekade i takt med de fallande träden, föddes en känsla inom mig som jag än idag bär med mig – en känsla av att någonting måste göras.

Nu flera år senare, efter hundratals böcker lästa och filmer sedda, är vägen allt mer tydlig. Mänskligheten har förmågan att leva i harmoni med naturen!

Hur detta ska gå till på ett globalt plan är det ännu ingen som lyckats hitta den magiska formeln för. Därför bestämde jag mig tidigare i livet för att utbilda mig själv till journalist och söka efter svaren. Att bli en bidragande faktor för att återfinna de saknade pusselbitarna som krävs för att etablera ett globalt ekologiskt hållbart samhälle.

En av dessa bort tappade pusselbitar är relationen mellan mänskligheten och hampa. Historiskt sett har växten försett oss med allt ifrån mat, medicin, byggmaterial och tusentals andra användningsområden. Denna förnyelsebara resurs har potentialen att transformera mänskligheten in i en era av oanade möjligheter.

Sedan mitten av tonåren har jag konsumerat all sorts information jag har kunnat om denna mångsidiga växt och bildat mig uppfattningen om att det är en av jordens främsta ekologiska resurser. Genom dess otroliga mångsidighet och potential inom alla möjliga industriella områden, som energi, byggmaterial och textil.

Det är av denna anledning som hampabloggen.se startades – för att uppmärksamma denna fantastiska växt och dess potential att föra mänskligheten framåt.

Tack för att du tog dig tiden att läsa.

När jag var 14 bestämde jag mig för att dedikera mitt liv till hampa. Att lära mig allt jag kan om denna växt och att dela med mig av denna kunskap.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments